Davant el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna, i l’èxode massiu de la població civil ucraïnesa a països veïns, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits, ha obert una nova campanya per donar suport a les persones víctimes del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna.

Des de l’AFA fem una crida a totes les famílies que vulguin a sumar-se a la campanya d’emergència a través d’una aportació econòmica voluntària. Aquesta és la millor via per a ajudar al poble ucraïnès, segons recomanen les institucions públiques  i ONG, ja que així es garanteix que el fons recaptat sigui administrat localment de la forma més efectiva i s’evita els cost de l’enviament de material físic a la zona de conflicte.

Des del Fons Català s’han obert dos comptes per a rebre les aportacions per transferència bancària:

-BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

-CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

El Fons Català facilita el Full de Compromís per a entitats i col·lectius ciutadans i persones individuals per tal que els donants puguin desgravar-se l’import.

Els recursos econòmics recollits a través de la crida d’emergència formaran part d’un fons comú i es destinaran, segons les necessitats identificades, a l’assistència en les rutes de fugida i cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia), a través dels projectes presentats per les entitats humanitàries i als municipis implicats als països veïns i/o a Ucraïna.

Per a més informació:

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Rambla Santa Mònica, 10, 4t -08002 Barcelona

– Tel. +34 93 412 26 02 | fonscatala@fonscatala.org

https://www.fonscatala.org/ca/comunicacio/noticies/el-fons-catala-obre-una-nova-campanya-demergencia-davant-lescalada-violenta-ucraina